Medewerker in het zonnetje!

Marlies is inmiddels een bekend gezicht bij Operando. In een eerdere blog vertelde ze al aan ons waarom ze in de kinderopvang is gaan werken. Recentelijk is Marlies geslaagd voor haar diploma pedagogiek. Genoeg reden om haar in het zonnetje te zetten!

Links Ilse en rechts Marlies. 

Voorheen werkte ze als Verzorgende IG in de ouderenzorg en als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Dit jaar maakte ze de keuze om via de flexpool van Operando de overstap te maken naar de kinderopvang. Operando heeft Marlies de mogelijkheid geboden om een aanvullende opleiding te volgen. Zodat ze als begeleider specifieke doelgroepen in de kinderopvang kan gaan werken.

In april heeft Marlies zichzelf ingeschreven voor de opleiding pedagogiek. Halverwege mei begon de opleiding van 6 maanden. Tussen haar diensten, bij de kinderopvang, door is ze gaan studeren voor de opleiding en ze heeft dit gewoon in 2 maanden tijd al afgerond. Bij Operando zijn we dan ook trots op haar!

Marlies verteld aan ons hoe ze het heeft ervaren:

”Aan het begin van de opleiding dacht ik in eerste instantie dat dit heel veel werk was, dat je de zes maanden nodig had en dat het krap zou zijn. Toen ik eenmaal de theorie doorlopen had, merkte ik dat het allemaal best makkelijk en snel ging. Ik moest vier vrijdagochtenden een scholing volgen van twee uurtjes. Deze waren online, echt ideaal. In de opleiding moest ik ook vier opdrachten doen, dit waren vrij makkelijke opdrachten. Ze waren makkelijk omdat alles duidelijk uitgelegd stond dus je hoefde eigenlijk alleen de stappen te volgen. Als ik de opdracht had ingeleverd, kreeg ik de opdracht net zolang terug tot hij goedgekeurd was, je haalt je opdracht dus altijd. Aan het einde van de opleiding moest ik alleen mijn leerdoelen in een document inleveren en van twee leerdoelen een presentatie geven voor mijn begeleider van de opleiding, ook dit ging weer online. Uiteindelijk, heb ik de opleiding in twee maanden afgerond en dat was echt goed te doen.

Ondanks dat de opleiding niet heel moeilijk was vond ik het erg leuk, en heb ik ook nieuwe dingen geleerd. Ik kan mijzelf nu bevoegd en bekwaam PM’er noemen, en dat met veel plezier!”