Na de middelbare school had Luciënne heel veel zin om een BBL-opleiding te gaan doen voor de kraamzorg. Maar door haar gedrevenheid om snel aan de slag te gaan, kon ze niet wachten tot de vereiste leeftijd van 21 jaar. Dit typeert haar; ze wil graag dingen aanpakken, alles goed regelen en daarin vastberaden te werk gaan. Ze startte haar carrière daarom met de opleiding Pedagogisch Medewerker, met als specialisatie de kinderopvang.

Na een aantal jaar in vaste dienst bij diverse kinderdagverblijven, heeft ze besloten om als Zzp’er verder te gaan. Inval juf Luciënne komt en gaat daar waar ze nodig is binnen de kinderopvang, BSO en peuterspeelzaal. Gelukkig zijn kinderen heel onbevangen en is er zelfs vaak na één dag al een band ontstaan. Zo kreeg ze van een lief meisje van een jaar of zes de vraag: ”Hoe vond u het hier, uw eerste werkdag?” “Dan ben je wel een bevoorrecht mens”, verteld Luciënne.

Luciënne is met hart en ziel werkzaam in de kinderopvang! Het werken met (jonge) kinderen spreekt haar erg aan. “Ik vind het interessant om te zien hoe zij zich ontwikkelen en zie het als een uitdaging hun op de juiste manier te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Daarnaast is het voor mij iedere dag weer een uitdaging om hun een fijne en leuke dag te geven, zodat ouders met een gerust hart kunnen gaan werken”. Ze is van nature een spontaan en vriendelijk persoon die graag bezig is en niet snel haar handen ergens voor omdraait. Inval juf Luciënne staat altijd klaar om anderen te helpen.

Om als Zzp’er te gaan werken, heeft voor haar wel wat voeten in de aarde gehad. Met Operando werkte ze als eerste samen om aan de slag te kunnen bij opdrachtgevers. Gelukkig is alles vandaag de dag goed geregeld met contracten en is de communicatie laagdrempelig om afspraken te maken en je vragen te stellen. Luciënne geeft aan dat je als Zzp’er alles goed moet regelen en vasthoudend moet zijn. Zo heeft ze inmiddels ook al haar certificaten met betrekking tot beleid en coaching in huis. Uiteindelijk wil ze toch graag haar eigen droom waarmaken: een eigen kinderdagverblijf starten. “Als er een locatie met buitenruimte op mijn pad komt, zal ik niet aarzelen! Het liefst begin ik een klein kinderdagverblijf met een groep 0- tot 4-jarigen.”

“Die glimlach heb je echt nodig! Zonder vriendelijkheid, geduld en correctheid ben je niet geschikt voor de kinderen en hun ouders.”

Zonder de juiste passie kom je er niet. Je hebt het nodig energie en positiviteit uit te stralen. De mooiste dingen in het leven zijn geen dingen. Het zijn de kinderen, plaatsen en ervaringen. Het zijn gevoelens van liefde, vreugde, verbinding, begrip en plezier. Kinderen en collega’s merken het als je dit niet hebt. Dan kun je beter een ander vak kiezen. Inmiddels weet ze ook uit ervaring dat een werkomgeving je vormt en verder helpt in je ontwikkeling. Bij diverse kinderdagverblijven en BSO’s heeft ze dit wel gezien. Mentaliteit van de mensen om je heen is heel belangrijk. Je merkt ook al snel of alles goed is geregeld. Luciënne geeft graag een tip: “Neem initiatief en denk vooruit!”

“Spontaan · Vriendelijk · Behulpzaam · Zorgzaam · Aanpakker · Flexibel · Samenwerking · Zelfstandig · Communicatie · Verantwoordelijkheid”

Blunders horen er ook bij; achteraf geeft dat gelukkig ook een gevoel van plezier. “Hilarisch voorval was op een dag dat ik een klein ventje enthousiast bij zijn papa bracht aan het eind van de dag bij het ophalen. Hij riep “Papa, papa!”. Om dan met knalrood hoofd aanhoren dat de ‘vader’ zegt: “Uhm sorry, dat is mijn kind niet!” Of een andere keer schaterlachen om de blunder van een collega, die een dreumes uit het wipstoeltje oppakt. Vol overgave slaat ze de handen onderlangs en grijpt vol in de prut. “Tja, voor poepbroeken moet je respect tonen en ook mee om kunnen gaan. En zeker niet voor weglopen. Hahaha! Dan weten jullie gelijk dat ze bij de BSO, KDV en peuterspeelzaal niet heel de dag stil zitten en alleen maar theedrinken.”

Zelf interesse om aan de slag te gaan? Neem eens een kijkje bij onze vacatures of solliciteer direct: solliciteer.