Aan de slag als Helpende Plus bij Operando

Mariëlla van Egmond werkt al langere tijd bij Operando in de flexpool. Mariëlla heeft een gezellig gezin met een man en drie kinderen. Naast haar gezin werkt ze als Helpende Plus. Na een warm welkom volgde al snel een gezellig gesprek. Mariëlla kennen we nu 3,5 jaar, maar zo voelt het niet, het is alsof we haar al langer kennen. Met een grote lach begint Mariëlla over haar binnenkomst bij Operando: “Voordat ik bij jullie kwam werken, deed ik de deeltijdopleiding IG (Verzorgende Individuele Gezondheidszorg). Na het eerste jaar ben ik hier mee gestopt, omdat we privé veel zorgen kregen in ons gezin en een opleiding in combinatie met de thuissituatie ging helaas niet samen. Aangezien het een werken-leren opleiding was, stopte mijn werk ook. Daarna heb ik nog als zorgassistente gewerkt, maar ook dat ging helaas niet.”

“Via een vriendin die al bij jullie werkte, ben ik eigenlijk bij Operando terecht gekomen. Ze vertelde dat ik bij jullie moest gaan solliciteren. Hier twijfelde ik zelf nog over, omdat ik niet wist of ik de juiste kennis en ervaring had. Toen ik binnenkwam bij Operando, hadden we meteen een positief gesprek. Samen hebben we gekeken naar wat ik nog nodig had om Helpende te worden. Ondertussen had ik mijn studiemateriaal, schoolcijfers en mijn praktijkkaarten van mijn vorige studie aangeleverd en had Operando al met Zorgcollege overlegd. Met als gevolg dat ik meteen voor Helpende Plus mocht leren. Ik ben vijf dagen in Amsterdam geweest. Ik heb hier mijn opleiding gehaald en mocht gelijk aan de slag. Dit heb ik als een cadeautje van God ervaren.”

Wij zijn het helemaal eens met Mariëlla, de positieve binnenkomst is niet het enige waarom Mariëlla zo graag bij Operando werkt. “Ik vind het heel erg prettig, omdat ik kan werken wanneer het mij uitkomt. De uren die ik werk, zijn heel erg verschillend. Ik werk naar wat haalbaar is voor mij en mijn gezin. Mijn werktijden vallen nu meestal in de avond, onder schooltijd of in het weekend.”

Bij Operando heb je korte lijntjes, het flexwerken is fijn                                                                                                                   en jullie zijn altijd goed bereikbaar!

Wanneer we vragen hoe ze haar toekomst ziet, vertelt Mariëlla ons dat ze nog niet zeker weet of ze verder wil in de thuiszorg of misschien toch meer de maatschappelijke kant op zou willen. Het zit in haar karakter om door te willen groeien, maar op dit moment weet ze nog niet precies in welke richting. “Dit ga ik in de loop van het jaar uitzoeken. Ik weet wel dat ik niet heel veel heb met verpleegtechnische handelingen en wondzorg. De verpleegzorg vind ik momenteel het leukste. De verbinding en het contact met de cliënten is zo fijn, hierdoor zie je echt de persoon achter het ziek zijn. Ik vind het heel mooi dat ik zorg kan bieden aan cliënten die het zelf niet meer kunnen, dat ik een luisterend oor kan bieden en vooral dat ik ze liefde kan geven.”

Benieuwd naar wat Mariëlla graag buiten haar werk doet, vragen we naar haar hobby’s. Vrolijk vertelt ze dat ze buiten haar werk graag bezig is met lezen. “Ik probeer niet voor het slapen te gaan lezen, want dan lees ik gerust nog uren door. En dat is niet zo handig natuurlijk!” Verder vindt Mariëlla het heerlijk om dingen te ondernemen met haar gezin en vrienden. Iets wat wij echt bij Mariëlla vinden passen!