🎉 Operando viert 10 jaar zorg vanuit het hart! 🎉

Door Annelies Dorst

Wat een bijzondere reis is het geweest! Tien jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat we nu hier zouden staan. Operando is begonnen aan onze keukentafel, met het idee om een oplossing te vinden voor de toenemende beperkingen binnen de zorgcao’s voor flexibel werk en de overheid die de geldkraan dichtdraaide. Daarnaast hebben juist al die kwetsbaren de zorg hard nodig. Zorgprofessionals wilden graag flexibel werken, maar kregen die kans niet meer. Er was zoveel talent dat onbenut bleef, en ik wilde daar iets aan doen. Dat was het begin van Operando.

🙏 Het was een sprong in het diepe. Ik gaf een stabiele, goedbetaalde baan in de financiële wereld op om mijn hart te volgen en iets te betekenen voor de zorg. Mijn man zei destijds: “Als dit is wat je op je hart hebt, dan moet je het doen.” Die woorden hebben mij door de jaren heen vaak gesteund, zeker in de moeilijkere tijden.

💡 Operando is altijd geworteld geweest in christelijke waarden. Ik geloof dat iedereen unieke gaven en talenten heeft gekregen, en het is mijn missie geweest om mensen te helpen die talenten te ontdekken en in te zetten waar ze het verschil kunnen maken. Als iemand goed in zijn vel zit en met plezier werkt, straalt dat door in de zorg die hij of zij biedt aan de meest kwetsbare mensen. Dat is altijd de basis geweest van ons werk, en dat zal het ook altijd blijven.

🚀 Een van de mooiste ontwikkelingen van de afgelopen jaren is de lancering van Operando Talent. Tijdens de coronacrisis kwamen er veel zorgprofessionals naar ons toe met de vraag: “Zit ik nog wel op de juiste plek?” Door assessments en loopbaanbegeleiding te bieden, helpen we mensen om dichter bij zichzelf te komen en hun eigen pad te vinden, zowel in de zorg, onderwijs als in andere sectoren. Juist ook om deze professionals te behouden in zowel de zorg- als onderwijssector waar we iedereen hard nodig hebben. Dit is waar ik persoonlijk trots op ben, omdat we op deze manier bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zoveel mensen en de uitstroom in de zorg- en onderwijssector kunnen beperken door iedereen in zijn kracht te zetten.

🌟 De afgelopen jaren waren niet zonder uitdagingen. Als ondernemer heb ik veel geleerd en nieuwe inzichten gekregen, inzichten waarmee ik later mensen verder kon helpen. Als ik terugkijk hebben die uitdagingen de reis alleen maar mooier gemaakt. Het heeft mijn toewijding aan dit werk alleen maar versterkt. Ik ben enorm dankbaar voor alle zegeningen die ik heb mogen ontvangen, zowel persoonlijk als met Operando.

Als ik terugkijk op deze tien jaar, voel ik niets anders dan diepe dankbaarheid. Dankbaar voor het vertrouwen van onze zorgprofessionals en klanten, voor het harde werk van ons geweldige team, en voor de vele mensenlevens die we hebben kunnen raken en verbeteren.

🎉 Vandaag, op 1 oktober vieren we dit bijzondere jubileum. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst, klaar om samen met mijn team en onze partners verder te bouwen aan zorg waarin iedereen vanuit zijn hart kan werken en zijn talenten mag inzetten.

#zorg #10jaarOperando #christelijkezorg #talentontwikkeling #zorgprofessionals #Operando #persoonlijkverhaal #geloof #roeping #dankbaarheid