20 Goede Voornemens Voor 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en tijd om een lijstje te maken met jouw goede voornemens voor aankomend jaar. Wij hebben alvast een lijstje gemaakt om jou te helpen:

1. Elke dag goed ontbijten

Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag. Een goed begin is het halve werk, dus start jouw dag voortaan met een goed ontbijt! Daarnaast komt met een goed ontbijt jouw spijsvertering op gang en heb je meer energie tijdens de dag.

2. Elke week 1x op de fiets naar mijn werk

Fietsen is een heerlijke bezigheid, je frist er van op en je bent actief bezig. Wanneer je op de fiets naar je werk gaat kom je fris en opgestart op het werk aan. Dit helpt jouw aankomend jaar nog succesvoller te maken!

3. Meer tijd voor jezelf

Tijd voor anderen is belangrijk maar tijd voor jezelf nog veel belangrijker. Neem vaker een momentje voor jezelf. Tijd voor jezelf zorgt voor minder onzekerheid, minder stress en geeft ruimte om jezelf te ontwikkelen.

4. Vroeg naar bed, vroeg opstaan

Vroeg opstaan heeft veel voordelen: zo kun je jouw dag rustig inplannen, goed ontbijten ;) en een lekkere douche nemen. Super goed voor je productiviteit dus! Ook kun je creatiever bezig zijn in de ochtend weinig tot niks kan jou storen als de wereld nog slaapt.

5. Probeer een nieuwe creatieve hobby

Creatief bezig zijn is goed voor de mentale gezondheid. Het vermindert stress en angst en geeft je een goede stemming. Veel mensen zeggen niet creatief te zijn maar wij hebben alvast wat creatieve hobby’s op een rijtje gezet:

  • Koken: creëer je eigen recept!
  • Schrijven: begin een gedichtenbundel
  • Een moestuintje beginnen
  • Je huis opnieuw stylen
  • Fotograferen: gewoon met je telefoon!
  • Tekenen of schilderen: misschien is vingerverven iets voor jou!
  • Muziek maken: start je eigen band of maak een eigen lied

6. Scholing: verbreed je in je vak en doe een cursus!

Meer kennis opdoen van je vak maakt jouw werk nog interessanter. Daarnaast groei jij als persoon doordat je, je nog meer specialiseert op het gebied dat jouw interesseert. Met nog meer vaardigheid in je werk wordt 2020 een nog leuker jaar, schrijf je gerust in voor een leerzame cursus!

7. Vaker nee zeggen

Altijd “ja” zeggen zorgt voor veel verantwoordelijkheden. Kies dit jaar wat vaker voor jezelf en zeg vaker “nee.”

8. Meer complimenten geven

Meer complimenten geven zorgt ervoor dat jij positief naar anderen kijkt, en zorgt  voor positieve energie. Een complimentje resulteert vaak in een glimlach en dat is het mooiste wat er is! Zo wordt jouw jaar een stuk positiever.

9. Minder op je telefoon

Leg je telefoon dit jaar vaker weg. Zorg voor echte quality time met de mensen om je heen. Minder op je telefoon zorgt dat je meer in het moment leeft en minder beïnvloedt wordt door de  “perfecte wereld”  van de sociale media.

10. De trap nemen in plaats van de lift

Pak dit jaar de trap! Een race tegen de lift is altijd een goed idee, goed voor de conditie en waarschijnlijk ben je sneller op de goede verdieping :)

11. Wordt vrijwilliger

Anderen helpen is het beste dat je kunt doen. Zet je in voor de mensen om je heen, organiseer een buurt barbecue of help op de lokale bingo. Van vrijwilligerswerk worden jij en de ander blij, maak van 2020 een feestje!

12. Meer planten in huis

Heb jij groene vingers? Of helemaal niet? Dat maakt niets uit, planten heb je namelijk nooit genoeg. Planten verminderen stress en zorgen voor frisse lucht in jouw woonkamer. Dit jaar dus het jaar om te investeren in extra planten in huis!

13. Pak vaker een boek

Lezen is ontspannend en goed voor je ontwikkeling, ook als je al wat ouder bent ;) Daarnaast verhoogt lezen je spanningsboog, die komt goed van pas in een hoop andere situaties. Reden genoeg om dit jaar vaker een boek te pakken.

14. Streep iets van je bucketlist

Heb jij een bucketlist? Probeer dit jaar zoveel mogelijk af te strepen en voeg nieuwe dingen aan je bucketlist toe. Als je nog geen bucketlist hebt, maak er dan eentje. Daag jezelf uit om dit jaar dingen te bereiken die jou interesseren.

15. Leer je collega’s beter kennen

Zie jij je collega’s alleen op het werk? Vraag ze een keer mee om gezellig thuis mee te eten of ga met ze op een uitje. Een goede band met je collega’s verbetert de werksfeer en zorgt voor meer vertrouwen onder elkaar. Misschien is een nieuwjaarsborrel een goede start ;)

16. Ga vaker naar buiten

Stap dit jaar vaker naar buiten door je voordeur. Sluit jezelf niet op tussen 4 muren maar onderneem dit jaar avonturen! Avonturen zijn overal te vinden, zo kun je samen met vrienden een nieuwe stad ontdekken of het natuurgebied in de buurt ontdekken op de fiets.

17. Verbreed je smaken

Neem jij elke keer dezelfde pizza in het weekend? Durf eens een andere te kiezen! Zoek naar nieuwe smaken dit jaar, probeer gekke combinaties op je brood of kies compleet andere ingrediënten tijdens het boodschappen doen. Daarnaast is gevarieerd eten ook veel gezonder.

18. Ruim je bureau op aan het einde van de dag

Een leeg bureau tijdens je werk is niet haalbaar, maar aan het einde van de dag is een leeg bureau het gene dat het verschil maakt. Een opgeruimd bureau zorgt ervoor dat je elke dag een frisse start maakt, hierdoor kun je beter prioriteiten stellen en bouw je geen achterstand op in je werk.

19. Minder overwerken

Heb jij afgelopen jaar veel overgewerkt, doe dat dit jaar niet. Probeer zoveel mogelijk werk en privé te scheiden. Hiermee kun je, je het best focussen op beide vlakken. Privétijd is heel belangrijk om je werk goed te kunnen doen!

20. Neem voor om je voornemens zo goed mogelijk aan te houden!

Vaak heb je wel goede voornemens maar komt er niks van. Probeer dit jaar echt je best te doen voor jouw goede voornemens! Laat ons weten waar jij je dit jaar voor gaat inzetten!