Talitha’s eerste maand bij Operando Talitha’s eerste maand bij Operando

Hoe overleef ik mijn nieuwe baan?

Wat gaat de tijd snel. Mijn eerste maand bij Operando zit er alweer op. Toch voelt het nu al volkomen vertrouwd en vind ik steeds meer en meer mijn uitdagende maar toch comfortabele plekje binnen dit bedrijf. In deze blog neem ik jullie mee op reis naar mijn eerste maand bij Operando en vertel ik graag hoe dit allemaal bevallen is.

Binnen Operando werk ik als intercedente/recruiter. Dat betekent dat ik gesprekken voer met sollicitanten (misschien wel met jou?) over hun toekomst in de zorg. Ik wil iedere zorgverlener helpen met het vinden van zijn of haar droombaan en daardoor zoveel mogelijk tekorten in de zorg wegnemen. Tegelijkertijd heb ik contact met de verschillende zorginstellingen om te onderzoeken wat er op dat moment nodig is om de beste zorg te kunnen bieden. Als ik die vraag heb beantwoord ga ik op zoek naar de perfecte match tussen collega en organisatie en plan ik de diensten in waar mijn collega’s graag willen werken. Hierdoor heb ik contact met iedere medewerker. Het leuke hieraan is dat ik iedereen mag leren kennen en kan helpen waar dat nodig is. Naast al het leuke contact, geklets en het staan op beurzen, werk ik dus samen met mijn collega Lenneke aan de planning, en werk ik samen met mijn collega Vera aan de content voor social media en blogs. Hier kunnen wij allebei heerlijk onze creativiteit in stoppen.

’Durf, doe, trek je stoute schoenen aan. Soms moet je niet blijven denken. Soms moet je gewoon gaan!’

De eerste indrukken moest ik laten bezinken op de bank, met een goede serie aan en een XL zak paprika chips. Kort gezegd; ik was gesloopt. Je kent het wel, wanneer je begint aan een nieuwe baan en je alles in je opneemt. Mijn hersenen konden dat niet volledig aan. Het thuiskomen was heerlijk na de eerste werkdagen, maar het starten van een nieuwe werkdag vond ik net zo leuk! Het was lang geleden dat ik ’s ochtends met plezier naar mijn werk ging en hierdoor wist ik zeker dat ik de goede keuze had gemaakt. Voordat ik begon bij Operando was ik recruiter bij een detacheringsbureau voor de zorg. Hier heb ik in een klein jaar veel geleerd over wie ik ben, wat ik oprecht leuk vind en waar ik voor sta. Daardoor wist ik wat ik wel en niet in een bedrijf en in een werkgever zocht. En dat is betrouwbaarheid, gezelligheid en waardering voelen voor wie je bent en wat je allemaal doet. Want zeg eens eerlijk; dat hebben wij allemaal wel eens even nodig!

Wat me toch wel in het begin opviel, is dat er 1 dag is waar de calorieën niet tellen, waar bevestigd wordt dat het goed is dat ik iedere dag met mijn fiets naar het werk ga, en waar mijn favoriete gerecht op vrijdag mijn lunch werd. Je mag het pizza-dag noemen. Ja, het is zéker de lievelings-dag van mijn collega’s en mij. Op maandag zitten we al te bedenken wat we lekker vinden en waar we trek in hebben. Om iedereen gerust te stellen omdat wij toch de hele dag achter het bureau zitten en niet heel veel bewegen; de rest van de week eten we vrij normaal (meestal!).

Maar wat ik echt waardeer zijn de collega’s die ik nu om mij heen heb. Het zijn mensen waarbij je jezelf kan zijn, waarmee je kan lachen en waar je bloedeerlijk tegen mag zijn. Ze helpen je wanneer je er even niet uitkomt maar laten je ook vrij om je eigen plekje en draai te kunnen vinden. Het is altijd even zoeken of je wel op de juiste plek zit. Ik heb gelukkig het geluk dat ik 5 dagen deze lieve en gezellige gezichten zie.

Al met al, ben ik één gelukkige stuiterbal en ik kan zeggen dat ik helemaal op mijn plek zit. Wil je nou meer weten over mij, over Operando of over wat wij doen? Bel gerust eens een keertje op. Grote kans dat je mij aan de telefoon krijgt!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *