Meet the team:

Mariska

We hebben een nieuwe collega bij Operando op kantoor, namelijk Mariska! En we zijn natuurlijk allemaal super blij dat zij ons team is komen versterken, maar ik denk toch dat het voor mij het allerleukst is… Want nu mag ik weer een nieuwe Meet the Team blog schrijven! En die vind ik zo leuk om te maken.

Alles wat je niet kan, kan je leren

Mariska is 29 jaar oud, waarvan ze er alweer 8 getrouwd is met Sjaak. Ze wonen samen met hun hond Rody en kat Belle in Capelle aan den IJssel. Ze heeft verschillende creatieve hobby’s, zoals handletteren, haken en foto’s maken. Maar om haar hoofd leeg te maken van al het nieuws dat ze leert bij Operando gaat ze graag een rondje wandelen met hond Rody. Dat doet ze trouwens het liefst zo vroeg mogelijk op de dag. Dan is het heerlijk fris en stil buiten. Geen drukke kinderen die herrie maken, vertelt ze er lachend bij. Op een vrije dag gaat ze gezellig een bakkie doen bij haar moeder, (schoon)zus of een vriendin. De verplichtingen zoals het huishouden komen wel aan op vrije dagen, maar dit scoort niet hoog op haar favorietenlijstje. Ze is echt een gezelschapsmens die blij wordt van haar familie (vooral haar neefjes en nichtjes hebben een grote plek in haar hart), vrienden en een leuke werkplek. Gezelligheid vindt ze heel belangrijk. Dat vindt ze wel in het Operando kantoor! In het werk vindt Mariska het ook belangrijk om zichzelf te kunnen blijven ontwikkelen. Uitdaging hebben. Daarbij heeft ze niet iemand in haar hoofd die haar inspireert. Inspiratie krijgt ze wanneer ze haar talenten in kan zetten. “Alles wat je niet kan, kan je leren” is iets wat ze de laatste tijd vaak tegen zichzelf zegt. Want haar baan als Intercedent/Recruiter is helemaal nieuw voor Mariska.

Voor ze op het kantoor van Operando terecht kwam, was Mariska allang bekend bij ons. Ze heeft namelijk een aantal jaren als Verzorgende IG bij ons gewerkt. In totaal heeft ze al 9 jaar werkervaring in de zorg. Tussendoor is ze er eventjes uit geweest om in de huishouding te werken en toen ze weer terugkwam kon ze de opleiding EVV doen. Na een aantal jaar met plezier gewerkt te hebben kreeg ze lichamelijke klachten, waardoor ze op zoek ging naar een kantoorbaan waar ze haar kennis van en liefde voor de zorg kwijt kon. ‘Toevallig’ kwam er op dat moment een vacature Intercedent/Recruiter bij Operando open. Volgens ons moest dat gewoon zo zijn. Nu mag ze haar talenten op kantoor inzetten. Voor haar werk als recruiter gaat Mariska opzoek naar nieuwe collega’s die helemaal passen bij Operando. En voor haar werk als Intercedent zorgt zij dat alle Operando collega’s lekker aan het werk kunnen blijven. Ze helpt dus niet alleen onze (toekomstige) collega’s, maar is ze ook vraagbaak van onze opdrachtgevers. En dan gaat ze ook nog eens de aller-gezelligste Operando Events organiseren. No pressure.

Naastenliefde is heel belangrijk voor Mariska. Ze denkt dat dit ook wel voortkomt uit haar zorgverleden en haar zorgzaamheid. Maar als ze verder vertelt blijkt dat ze dit ook buiten het werk al toepast. Volgens Sjaak kan ze de lekkerste ‘prakkies’ koken. Hoewel ze zelf ook echt blij kan worden van pasta, maakt ze dit zelden omdat Sjaak het niet lekker vindt. Als dat geen liefde is! Verder is ze dol op bakken. Taarten, cakes, koeken, alles! Daar worden wij ook allemaal blij van op kantoor, want (lekker) eten kunnen we hier goed. In haar vrije tijd geeft Mariska ook leiding aan een meisjesclub in de kerk, voor meiden tussen de 6 en 9 jaar oud. Eens in de 14 dagen komen ze op vrijdagavond bij elkaar voor een Bijbelverhaal en creatief knutselen of een spel. Ze heeft dit pas 1 keer gedaan voor de Covid uitbraak, maar is er nu al erg enthousiast over. Hier komt die naastenliefde ook weer terug.

Ik sta nu ’s morgens met een lach in de gang

Als we verder in de toekomst kijken zijn er niet veel dingen die Mariska nog wil doen. De dingen die op haar ‘bucketlist’ stonden heeft ze al aardig af kunnen strepen. Namelijk kamperen! Dat is iets wat zij en Sjaak al lang wilden doen en wat ze een aantal jaren terug gerealiseerd hebben. En nu doen ze niet anders meer! Ze zetten de tent het liefst op in Nederland. Frankrijk ofzo vinden ze veel te heet! Maar ze willen nog wel eens terug naar Schotland, daar zijn ze op huwelijksreis geweest. Misschien dat ze dit keer wel voor een rondreis gaan! Een ander item op haar bucketlist was meer uitdaging en zelfontwikkeling op haar werk. Check! Pas hoorde ze van Sjaak dat hij het zo leuk vindt dat ze ’s morgens met een lach op haar gezicht in de gang staat alvorens ze de deur achter zich dichttrekt. Mooi he! De afwisseling in haar nieuwe baan vindt Mariska het leukst. Operando is heel erg in beweging, waardoor je steeds met nieuwe dingen bezig bent. Geen maand is hetzelfde, omdat je elke maand andere doelen hebt. De ene keer ben je druk met het organiseren van een event, of sta je op de beurs en de andere keer kun je wel bezig blijven met blijven puzzelen op de planning.