Meet the team #7: Myrthe Meet the team #7: Myrthe

We zijn er weer! Terug van weggeweest met een heerlijke nieuwe blog om te lezen. Na het voorstellen van het vaste team van Operando, is het nu tijd om onze nieuwste aanwinst voor te stellen; top stagiaire Myrthe. Ze is 21 jaar jong en studeert momenteel (pre-master) Arbeids- en Organisatiepsychologie. Met haar enthousiasme en droge humor is zij sinds het begin van de maand oktober iedere maandag van de partij op ons fleurige kantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Omdat Myrthe tijdens haar studie geen praktijkervaring heeft op kunnen doen, heeft Operando haar deuren open gedaan zodat ze de theoretische kennis die ze op de universiteit verworven heeft toe kan passen in de praktijk. Ze ondersteunt ons team op het gebied van de planning, financiële zaken en HR, gesprekken voeren, op beurzen staan en op het gebied van werving en selectie. Zo kan niet alleen Myrthe groeien en bloeien, maar ook Operando kan veel van haar kennis opsteken!

‘Je kunt pas goed met anderen omgaan en er echt voor hen zijn als je voldoende tijd aan jezelf en je eigen gezondheid besteedt.’

Alweer 3,5 jaar woont zij op kamers in hartje Tilburg, maar oorspronkelijk komt Myrthe uit het mooie Zeeland. Daar wonen haar ouders, zus en haar twee lieve honden, die haar na een week lang ploegen op school in Tilburg met veel enthousiasme begroeten. In 2018 heeft zij haar bachelordiploma Personeelwetenschappen behaald. Wanneer zij haar pre-master zal behalen dit jaar, kan ze beginnen met de master Arbeids- en Organisatiepsychologie. Naast haar stage bij Operando, werkt Myrthe al 9,5 jaar trouw in de horeca in Domburg. Het harde werken verveelt nooit en iedere dag is anders. Myrthe bewaart als geen ander de rust en zij vindt zichzelf misschien zelfs een beetje verlegen in een omgeving waar zij mensen nog niet zo goed kent. Zodra Myrthe in een vertrouwde omgeving komt, kruipt zij uit haar schulp en is zij een heel sociaal, zorgzaam en behulpzaam persoon. Zij staat altijd klaar om je te helpen!

Waar Myrthe blij van wordt, is lekker (en soms ook ongezond) eten, alleen al hierom past ze perfect bij team Operando! De bavettes die haar vader klaarmaakt op de Green Egg, of de bolussen die haar oma iedere zaterdag zelf bakt, toveren altijd een glimlach op haar gezicht. Vroeger at Myrthe het liefst drie keer per dag brood – het eten wat haar moeder kookte vond ze niet lekker. Dat is nu gelukkig wel veranderd. Nu kookt Myrthe iedere dag zelf – oke, bijna iedere dag. De pasta’s en witlofschotels zijn populair bij haar, net als een goed bord friet met biefstuk of een lekkere frituursnack. Ook de speciaalbiertjes en bitterballen die over de bar schuiven na een goede voetbaltraining maken Myrthe erg gelukkig. Ja, je leest het goed: Myrthe voetbalt! Ik ben iedereen van kantoor even nagegaan. Myrthe is met 100% zekerheid de meest sportieve medewerker! Dit zal denk ik ook zo blijven. Naast het voetballen vindt Myrthe het ook belangrijk om voldoende te ontspannen en daar ook echt de tijd voor te nemen. Ze is van mening dat je pas goed met anderen om kunt gaan en er voor hen kan zijn als je ook voldoende tijd aan jezelf besteedt en aan je eigen gezondheid denkt. Dit werpt bij haar vruchten af in vriendschappen en in mensen die haar enorm dierbaar zijn, zoals familie. Hiermee is zij voor haar vrienden altijd toegankelijk en ook vaak een luisterend oor.

Naast al dat sporten, stage lopen en het studeren heeft Myrthe ook wel eens een dagje vrij. Ze vindt het dan heerlijk om de hele dag op de bank te hangen, tv te kijken of om even de stad in te gaan, waar ze vervolgens na het winkelen een zonnig terrasje pakt. De ene dag is Myrthe echt een mensen-mens en wil ze gezellig met vrienden haar dag spenderen. De andere dag wil ze haar dag relaxed in haar eentje doorbrengen om tot rust te komen. Ook wel eens lekker, toch?

Ze vindt zichzelf totaal niet ambitieus of creatief, dus een spannende bucket-list heeft zij niet. Wel heeft zij een to-do lijstje! Op nummer 1 staat het afronden van haar studie. Natuurlijk is zo’n studie niet alleen maar rozengeur en manenschijn. Een studieschuld afbetalen is iets dat er ook bij hoort (ookal is dat niet zo leuk). Toch is er 1 ding dat Myrthe af kan strepen en waar zij enorm trots op terugkijkt. In 2015 is Myrthe 3,5 week naar de Filipijnen geweest om daar vrijwilligers werk te doen. Het feit dat mensen (en vooral kinderen) daar zo blij zijn met een beetje aandacht en liefde, wat voor ons heel normaal is, is iets wat Myrthe prachtig vindt en waar wij allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen. Dit is dan ook een herinnering die haar altijd bij zal blijven.

Naast deze mooie mijlpalen, is Myrthe ook ontzettend dankbaar dat zij deze kans bij Operando heeft gekregen om mee te kijken en ervaring op te doen. Eén ding weet ik zeker; wij als team van Operando zijn net zo dankbaar met Myrthe in het team!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *