Meet the team #6: Talitha Meet the team #6: Talitha

v.l.n.r.:
Jarno, Annelies, Christa, Lenneke
Vera, Talitha

Deze week zit ik een beetje in tweestrijd. Aan de ene kant ben ik blij dat ik weer een leuke blog mag schrijven, maar aan de andere kant wil ik dit moment het liefst zo lang mogelijk uitstellen, omdat Talitha de laatste collega is die ik aan jullie voor kan stellen. Daarna hebben we namelijk iedereen gehad en is er een einde gekomen aan deze leuke blog-reeks. Ik heb het dan ook al een paar dagen uitgesteld om aan de blog te beginnen, maar vandaag raap ik mezelf bij elkaar en ga ik nog één keer een extra leuke blog schrijven over Talitha!

‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van’

Talitha is het nieuwste Operando teamlid. Ze is sinds juli 2019 bij ons werkzaam als Intercedent en Recruiter, maar in die korte tijd heeft ze al helemaal haar eigen stempel op haar werk en het team gedrukt. Ze is 24 jaar oud en wordt blij van een heleboel dingen. Een kleine greep uit de lijst: gezelligheid, haar twee hondjes, vrolijke kleuren, bloemen en fietsen naar kantoor. Dat kan namelijk weer sinds ze bij Operando werkt. Nou moet ik er naar alle eerlijkheid wel bij zeggen dat ze alleen van die fietstocht geniet als het zonnetje schijnt. Maar het hoeft heus niet alleen maar rozengeur en zonneschijn te zijn bij Talitha. Want als ze lekker binnen zit, kan ze de regen ook wel waarderen. Dat vindt ze zo gezellig en knus.

Als echte optimist is de quote ‘als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van’ een inspiratiebron voor Talitha. De flikflakken vliegen je om de oren hier op kantoor! Maar ook wandelen in de natuur en een mooie zonsopkomst of zonsondergang inspireren haar. Al die kleuren die dan aan de hemel verschijnen laten haar stilstaan bij hoe wonderlijk mooi de schepping eigenlijk is. Wat ze met al die inspiratie doet? Dat stopt ze in liedjes! Wisten jullie al dat Talitha supergoed kan zingen? In haar vrije tijd zingt ze bij een christelijke band, waar ze haar twee passies (zingen en het geloof) mag uiten.

Voor zo lang als ze zich kan herinneren heeft Talitha al een hart voor de zorg en voor kinderen. Na haar opleiding pedagogisch medewerker is ze dan ook gaan werken in de gehandicaptenzorg en de kinderopvang. In dit werk werd haar zorghart alleen maar verder aangewakkerd, maar merkte ze ook dat ze zichzelf breder wilde ontwikkelen. Nadat ze een klein jaar ergens anders werkervaring als recruiter heeft opgedaan, kwam haar schoonzus met de gouden tip dat er bij Operando een vacature uitstond. Die kans liet ze niet aan zich voorbijgaan en toen wij Talitha’s sollicitatie ontvingen, wisten we eigenlijk ook al meteen dat we haar binnen moesten halen als Intercedent en Recruiter. Ze wil graag een luisterend oor zijn en door haar persoonlijke benadering zoeken naar de perfecte match tussen collega en organisatie. Naast al het leuke contact, geklets en het staan op beurzen, helpt ze ook mee met de content voor blogs en social media. Daar kan ze heerlijk haar creativiteit in kwijt! Haar werk vindt ze afwisselend, waardevol en dankbaar.

Op een vrije dag is Talitha gewoon vroeg wakker en begint ze met een lekkere kop thee. Ze houdt ervan om leuke dingen doen met vrienden en ze is tot in het diepst van haar hart dankbaar voor de mensen om haar heen. Het is dan ook geen moeite om tijd vrij te maken om bij hen langs te gaan, of samen een leuk lunchtentje te bezoeken. Ze eet dan graag Italiaans of een lekker visje. Talitha vindt het belangrijk om iedereen in het leven lief te hebben en positief te zijn. Je kan zoveel meer uit jezelf halen door een positieve instelling. Dat gaat heus niet altijd moeiteloos, maar nooit geprobeerd is altijd mis. Ook vindt ze het belangrijk dat mensen zich geliefd voelen. Dat maakt de wereld een stukje mooier.

Als ze een dagje me-time nodig heeft kijkt ze lekker in één keer een hele reeks aan series en cliché films. Verder maakt ze graag tijd vrij om te fotograferen en badmintonnen! Dat wisten jullie vast niet, dat Talitha een badminton-held is. Ze wil ook nog graag heel veel reizen maken, mooie plekken zien van de wereld en die van haar lijstje afstrepen. Eigenlijk is ze helemaal niet zo ‘afstreperig’, ze is vooral dankbaar voor alles wat op haar pad komt.

Op het werk is Talitha niet alleen een hardwerkende collega met verstand van zaken, maar ook een hele gezellige collega met een heerlijk recept voor courgettesoep! Omdat we een klein team hebben werk je met iedereen samen, maar met Talitha werk ik het meest samen omdat we allebei recruiter zijn. We pakken dus veel samen op, zoals het leuke vacaturefilmpje dat jullie onlangs op social media hebben gezien! Het is zo fijn om samen met Talitha leuke acties te bedenken en ze samen uit te voeren. Ik ben nooit zo goed in het uit handen geven van dingen, maar bij Talitha heb ik daar geen moeite mee. Bij haar weet je dat het goed komt.

Om jullie meer te vertellen over Talitha haar persoonlijkheid ben ik op internet gaan zoeken welk dier matchende karaktereigenschappen heeft en ik kwam uit bij een aap! Die zitten namelijk vol energie en hebben gevoel voor humor, net als mijn collega! Ze neemt zo veel gezelligheid met zich mee als ze ’s ochtends het kantoor binnen loopt. Maar ook staan apen erom bekend dat zij sociaal, vrolijk en vrijgevig zijn. Ook dat klopt helemaal met wie Talitha is. Ze is een echt mensen-mens. Omdat ze heel toegankelijk is leg je makkelijk contact met haar. Dat maakt Talitha niet alleen een goede recruiter, maar ook een heel mooi mens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *