Meet the team #2: Christa Meet the team #2: Christa

v.l.n.r.:
Jarno, Annelies, Christa, Lenneke
Vera, Talitha

Hoe leuk was de blog van vorige week, waarin we Annelies beter hebben leren kennen??! Ik heb het mezelf misschien wel meteen moeilijk gemaakt door de lat zo hoog te leggen, maar deze week gaan we beter kennis maken met Christa. Ook zo’n gezellige collega, dus een leuk stukje over haar schrijven zal eveneens geen moeite zijn!

‘Eén dag niet gelachen is één dag niet geleefd’

Christa is nog niet zo lang in dienst bij Operando. Dus even voor wie het nog niet wist: Christa is onze administratie- en HR topper. Haar loopbaan begon als verpleegkundige, waarna ze ging werken als doktersassistente. Vervolgens stroomde ze door naar planner en teamleider in de zorg, maar toen deze baan haar niet meer paste heeft ze haar dienstverband opgezegd. Meteen die avond kwam ze de vacature bij Operando tegen. Meant to be, noemt ze het, en daar zijn wij het helemaal mee eens! Ze is getrouwd met Nico en samen hebben zij twee dochters: Naomi en Isabel. Christa houdt van gezelligheid, humor en eerlijkheid en ze wordt blij van de natuur met al haar pracht. Sinds ze bij Operando werkt, kan ze heerlijk op de fiets naar kantoor. Dat zijn van die kleine dingen die haar blij maken. Ook neemt ze graag haar camera mee de natuur in, ze ziet overal een mooie foto in. Op een vrije dag gaat ze het liefst met haar camper (en haar man) op pad, of spreekt ze af met haar vriendinnen. Allebei geen optie? Dan is ze net zo gelukkig als ze thuis een mooie film kan kijken. Een camper is iets wat jaren op Christa haar bucketlist heeft gestaan en sinds vorig jaar kan ze die van haar lijst afstrepen. Nu is het zaak om heel veel mooie plekken met de camper te ontdekken. Lekker naar de Spaanse zon bijvoorbeeld om tapas te eten!

Christa vindt het belangrijk dat we lief zijn voor elkaar, en dan bedoel ik niet alleen hier op het Operando kantoor, maar iedereen. Laten we het gewoon leuk hebben met elkaar, zonder liegen of roddelen. Dat zijn dingen die echt in haar allergie zitten. Nog een leuk weetje over Christa is dat er niet één iets (of iemand) is wat haar inspireert. Iedereen kan haar inspireren, het is vaak verrassend waar of van wie je een mooie uitspraak hoort of een wijze les leert. Een droom van Christa is om een eigen hond(-je) te hebben, maar omdat haar man heel bang is van honden, zit dat er waarschijnlijk niet in. Toch maar een Operando-kantoor-hond dan?

Christa is een echt mensen-mens. Ze voert graag goede gesprekken met vriendinnen of collega’s en vindt het belangrijk om er voor elkaar te zijn. Een goed gesprek verandert een mistige dag in een zonnige. Ook bij Operando krijgt ze de ruimte om deze kwaliteit in te zetten, door de voortgangsgesprekken met onze Fase-b collega’s te voeren. Verder werkt ze veel samen met Lenneke om (bij-) scholing mogelijk te maken. Omdat het Operando team maar klein is, werk je met iedereen eigenlijk wel nauw samen en moet je elkaar kunnen vervangen. Hierdoor ben je bekend met- en werk je mee aan verschillende onderdelen van het bedrijf, dat vindt Christa leuk.

Wat wil Christa nog kwijt? Eigenlijk maar één ding en dat is hoe blij ze is om bij Operando te werken. ‘Bij Operando krijg je de ruimte om te groeien, in je werk maar ook als persoon, dat vind ik mooi aan ons bedrijf.’

‘Christa is een altijd vrolijke en gezellige optimist. Ze heeft een heerlijke drive om zoveel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd te willen doen, hoewel dat niet altijd kan. We werken veel samen om de HR en financiële administratie op orde te krijgen – en te houden. Ook al zijn sommige taken nieuw voor je, je bijt je erin vast als een (oranje) leeuwin en laat het niet los voordat het is opgelost!

Je vindt werk altijd belangrijk maar dat valt in het niet bij de aantrekkingskracht van de camper. Heerlijk om de verhalen te horen en dat jullie daar zo van genieten. Al fietsend, in een paar minuten naar kantoor, mijmer ik even verder over jou en dan schiet me nog een ding naar binnen wat ik zeker moet vertellen. Je hebt leuke humor en mede door jou lachen we veel op kantoor en daar genieten we met z’n allen enorm van. Nog zo’n ding waar we van genieten: je puntentelling! Als iemand op kantoor bijvoorbeeld iets slims zegt, dan hoor je Christa heel droog: “Zo hé, dat zijn 10 punten voor jou!” Ga zo door en met veel plezier aan het werk!’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *