Veel gestelde vragen

Heb jij een vraag? Misschien is het antwoord hieronder te vinden. Als je geen antwoord kunt vinden is dat niet erg, stel hem aan ons dan beantwoorden wij de vraag zo snel mogelijk!

Medewerkers:

Wat heb ik nodig om bij Operando aan het werk te kunnen?

Inzet, plezier, diploma’s, certificaten of aftekenlijst als je student bent. Natuurlijk een VOG en een getekend contract en daarna kun je aan de slag!

Waarom heb ik een VOG nodig?

Een VOG is verplicht om in de zorg aan de slag te kunnen!

Waar kan ik een VOG aanvragen?

Met een aanvraagformulier van Operando kun je naar de Burgerlijke stand van de gemeente waar je woont om een VOG aan te vragen.

Kan ik bij jullie ook mijn vaardigheden scholen?

Operando biedt scholingen aan zodat medewerkers bevoegd en bekwaam aan de slag kunnen.

Hoe kom ik in Sigma/Brains

Als je in dienst bent bij Operando krijg je een mail met een link en een wachtwoord om in Brains te komen. Ook ontvang je een mail met een link en wachtwoord voor Sigma, je online personeelsdossier.

Help ik ben mijn wachtwoord kwijt!

Je kunt zelf een nieuw wachtwoord aanvragen of ons even een appje, mailtje of belletje doen zodat we het voor je kunnen regelen.

Wanneer krijg ik mijn loon?

Een loonperiode bestaat uit vier weken. Na elke vier weken worden de gewerkte uren verwerkt en donderdags uitbetaald.

Krijg ik ook vakantiegeld?

Natuurlijk ontvang je vakantiegeld. Dit wordt tegelijkertijd met elk gewerkt uur iedere loonperiode uitbetaald.

Hoe werkt het registreren van mijn uren?

Dit kan in Brains. Je klikt in je eigen agenda op de gewerkte dienst. Daar kun jij je uren aanpassen als je langer of korter gewerkt hebt. Daar vul je ook je kilometers nog in en sla je de gegevens op.

Opdrachtgever:

Wat is er nodig om met jullie samen te kunnen werken?

Belangrijk is dat onze visie en missie aansluit bij de visie en missie van u als opdrachtgever. Daarnaast maakt Operando met elke opdrachtgever afspraken en legt deze vast in een raamovereenkomst. Nadat deze getekend is, gaan we met veel plezier voor u aan de slag. Meestal zullen we eerst een kennismakingsgesprek plannen, welke behoefte er zijn, hoe we de samenwerking zo effectief mogelijk in kunnen richten etc.

Waarom zou ik met Operando samen willen werken?

Omdat Operando kwaliteit biedt,  uw client centraal stelt en de zorg zo goed mogelijk op haar behoefte afstemt. Daarnaast hebben onze medewerkers een christelijke identiteit waardoor de identiteit van uw client gerespecteerd wordt.

Welk functieniveau is er beschikbaar in de flexpool

Van niveau 2 Helpende tot en met HBO-verpleegkundige niveau 5 voor ouderen- en gehandicaptenzorg. Voor de kinderopvang pedagogische medewerker en voor de GGZ verpleegkundige en social worker van MBO en HBO niveau.

Werken medewerkers alle diensten

Onze medewerkers bepalen zelf hoeveel, waar en wanneer ze willen werken in ochtend, middag, avond en nacht. Om nog meer kwaliteit te leveren zorgen wij ervoor dat uw clienten vaak hetzelfde gezicht zien.

Hoe bewaken jullie de kwaliteit van de medewerkers

Onze medewerkers zijn bevoegd en bekwaam. Dit wordt bijgehouden in ons online systeem en personeelsdossier. Zodra scholing nodig is, wordt dit verzorgd. Operando bewaakt de professionaliteit van onze medewerkers mede door samen te werken met de zorginstelling waar onze medewerkers werken zodat we zo optimaal mogelijk de kwaliteiten van onze medewerkers op de te bieden zorg kunnen afstemmen.

Wat zijn de kosten en hoe werkt dat?

Bij de raamovereenkomst waarin we afspraken maken over hoe we met elkaar willen samenwerken treft u ook de tariefkaart aan met een omreken factor op de diverse niveau’s. Wekelijks ontvangt u een factuur van ons met daarop de namen van de medewerkers vermeldt die u heeft ingeleend, de gewerkte uren en de gemaakte kilometers van huis tot werk en retour.

ZZP

Ik ben ZZP’er in de zorg en ik wil graag samen met jullie ondernemen, kan dit?

Natuurlijk is dat mogelijk, welkom! We plannen een gesprek om te kijken of we kunnen samenwerken. Laat je gegevens achter dan nemen wij contact met je op.

Hoe werkt Operando met een ZZP’er samen?

We tekenen een raamovereenkomst waarin we afspraken met elkaar vastleggen. Elke week ontvang je een Overeenkomst Van Opdracht met de diensten die we met je hebben afgesproken. Deze OVO dient getekend retour te komen i.v.m. de wetgeving DBA. Elke week verwachten we op maandag je factuur van de gewerkte diensten in de afgelopen week zodat we je kunnen betalen voor je werkzaamheden.

Waarom iedere keer een Overeenkomst Van Opdracht?

We vinden het belangrijk dat je als ondernemer zelfstandig werkt. Aan de hand van de Overeenkomst Van Opdracht geef je als ondernemer zelf aan of je deze dienst wil werken. Daarnaast evalueren we jaarlijks onze samenwerking en vragen we je ook of je meerdere opdrachtgevers hebt. Hiermee laat je ook zien aan de fiscus dat je een zelfstandig ondernemer bent. Zo zorgen we samen dat we voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot het samenwerken met ZZP’ers.

Waaraan moet een ZZP’er bij jullie aan voldoen?

We vinden het belangrijk dat je bevoegd en bekwaam bent, in bezit bent van een VOG en dat je de identiteit, de bijbelse normen en waarden, van de clienten van onze opdrachtgevers respecteert.