Waarom Operando als werkgever?

In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorgsector. De veranderingen treffen alle zorginstellingen en dat gaat niet onopgemerkt voorbij aan de cliënten en de medewerkers. Wij vinden het ondenkbaar dat door de bezuinigingen de continuïteit en kwaliteit in de zorgorganisatie, niet gewaarborgd kan worden. Om te participeren in de samenleving wordt een nieuwe beweging van ons gevraagd. Die uitdaging pakt Operando met twee handen aan!

Ons doel is om de kwaliteiten en talenten van jou, als werkzoekende, zoveel mogelijk in te zetten bij onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld door je in te zetten in de flexpool vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en kun je binnen kijken bij een eventuele nieuwe vaste werkomgeving.  Wij onderscheiden ons door persoonlijke aandacht, training on the job en inzet om jou op de plek te brengen waar je je prettig voelt en je kwaliteiten kunt inzetten; met plezier aan het werk!

Wat doet Operando?

In 2014 zijn wij begonnen met het opzetten van een flexpool. We brengen zorgorganisaties bij de beste en meest talentvolle medewerkers. We denken efficiënt en oplossingsgericht mee met de planners en/of de afdeling HRM om personeelstekorten op te vullen. Dit doen we via een gedegen werving en selectietraject, detachering en/of gebruik te maken van onze flexpool.

Daarnaast bieden wij een nieuwe dienstverlening aan voor organisaties. Op basis van een project ondersteunen wij u graag met werkzaamheden waarvoor HBO-V vereist is.

Werken met plezier!

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat je met plezier je talenten en gaven in mag zetten, kwaliteit kunt leveren en van toegevoegde waarde kunt zijn voor een de cliënten waar jou hart ligt. Daarom doen wij er alles aan doen om samen met jou te zoeken naar wat het beste bij je past; dus met plezier aan het werk!

Hoe werkt Operando?

Kwaliteit en persoonlijke benadering staan bij ons hoog in het vaandel! Dit zullen we zowel voor opdrachtgevers als voor werkzoekenden doen door regelmatig contact te hebben en ons op de hoogte te houden van de wensen en zaken die u bezighouden. Daarnaast door training on the job zodat ook in de opstartfase de werkgever zijn eigen zaken kan behartigen en de werkzoekende op een juiste manier aan het werk kan gaan. Immers een goed begin is het halve werk!